O lubrikantih

O lubrikantih

O lubrikantih

Lubrikanti ali po naše vlažilni geli so čudovito erotično dopolnilo –  različne seksualne igrice postanejo bolj mokre in dotik bolj erotičen.

Na trgu je veliko različnih izdelkov – predstavili bomo bistvene razlike med njimi in ponudili kakšen nasvet kako izbrati pravega.

Lubrikante, ki so hkrati prijazni kondomom, lahko razdelimo v dve glavni skupini – na vodni osnovi izdelane in na silikonske lubrikante.

Lubrikanti / vlažilni geli izdelani na vodni osnovi

O lubrikantih 1O lubrikantih: Najpogosteje zastopani na trgu so lubrikanti na vodni osnovi. Te tudi najpogosteje priporočajo zdravniki in ostalo zdravstveno osebje. Veljajo za varnejše lubrikante kot so tisti, ki so izdelani na osnovi različnih olj, lahko se uporabljajo za vlaženje kondomov, lažje se nanašajo in tudi lažje izperejo s telesa. Med njimi boste našli gostejše in redkejše, povsem nevtralne – brez vonja in tudi nadišavljene. Za uporabo med oralnim seksom so zelo primerni tisti z okusom, še posebej razvneli pa vas bodo tisti z »warming« učinkom, ki pogrejejo mesto nanosa gela. Katerega izmed njih boste izbrali, je odvisno od vas.

Izkušnje uporabnikov pravijo, da so za analne igrice in za vlaženje erotičnih igračk primernejši gostejši vlažilni geli, saj ne zdrsijo s površine.
Za katerega se boste odločili, je še vedno povsem vaša odločitev. Nekateri prisegajo na tiste, ki so podobni naravni vlažnosti, spet drugi imajo radi spolzko in divjo spolno igro.
V Evropi zelo znani lubrikanti na vodni osnovi so lubrikanti Aquaglide, Bioglide, povsem naraven Superglide in Smoothglide, obstaja pa še cela vrsta drugih.

Silikonski vlažilni geli

O lubrikantih 2O Lubrikantih: Čeprav veljajo na trgu za dokaj nove, so silikonske vlažilne gele že dolgo uporabljali izdelovalci kondomov. Značilno za njih je, da se na zraku ne sušijo tako kot tisti izdelani na vodni osnovi, hkrati pa se lahko uporabljajo tudi za vlaženje kondomov, saj ga ne poškodujejo.
V bistvu se od lubrikantov izdelanih na vodni osnovi ne razlikujejo tako zelo, razen po času, ko ostanejo vlažni. Vsi silikonski lubrikanti so redki in spolzki. Ker v njih ni vode, se ne sušijo in so zelo dolgo časa vlažni. V njih ni dodatkov, ki bi dražili kožo, zato so primerni tudi za tiste z občutljivejšo kožo. Ne mešajo se z vodo – uporabljate jih lahko v kopalni kadi ali pod tušem, uporabni so za vse vrste podvodne zabave. Ker lepo polzijo po telesu, jih lahko uporabite tudi namesto masažnega olja.

Kljub vsem prednostim, pa silikonskega lubrikanta ne smete uporabljati za vlaženje erotičnih igračk, ki so izdelane iz silikona, saj lahko silikoni reagirajo med seboj in poškodujejo površino vaše igračke. Njihova slaba »lastnost« je tudi ta, da se ne mešajo z vodo in jih je zelo težko očistiti s posteljnine.

Že veste:

  • vlažilne gele lahko uporabite tudi namesto masažnega olja pri masaži
  • z vlažilnimi geli lahko navlažite tampon, da se lažje vstavi
  • uporabite jih lahko tudi za dodatno vlaženje kondomov

Izberi lubrikant >>

Lolita erotic shop e-novice

Prijavi se na naše E-novičke

Prijavi se na naše e-novičke, da boš pravočasno obveščen o novo prispelih izdelkih, posebnih ponudbah in ostalih popustih. Ob prijavi dobiš na svoj elektroski naslov kupon za 10% popusta za tvoj prvi nakup.
Izdelek dodan!
Izdelek je že na seznamu želja!
Removed from Wishlist

Izdelek je bil dodan v vašo košarico.

Nazaj v trgovino Poglej košarico