Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Prejemanje naših e-novic, registracija

Za prejemanje naših e-novic se vam ni potrebno registrirati – na spletni strani v polje za naročanje na e-novice vpišete le svoj elektronski naslov.
Odjavite se lahko kadarkoli, preko povezave na spodnjem robu e-novice ali pa to sporočite nam na info@lolita.si in bomo zahtevo upoštevali in uredili odjavo namesto vas. Vaš elektronski naslov bomo uporabili le za namen trženja naših izdelkov in storitev.

Za oddajo naročil se je potrebno registrirati. Vsi zbrani podatki bodo uporabljeni v skladu z zakonom o varovanju osebnih podatkov in za namen obdelave naročil, odpošiljanje naročenih izdelkov, promocije podjetja in analitsko obdelavo za potrebe podjetja.

Tabela velikosti

Tabelo velikosti, ki vam bo v pomoč pri izbiri prave velikosti perila smo za vas pripravili tukaj.

Minimalni znesek naročila

Minimalni znesek naročila za plačilo po povzetju je 19,95 €, pri čemer se poštnina ne šteje v znesek naročila. Naročila v manjših zneskih so možna le ob takojšnjem plačilu (nakazilo na TRR, paypal, GoCrypto, plačilna kartica).

Veljavnost cen

Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih – € in vključujejo DDV. Veljavna cena je cena navedena ob izdelku v času oddaje naročila. Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Prizadevamo si, da bi spletne strani vsebovale le točne in verodostojne informacije. Vse informacije se lahko spreminjajo brez predhodnega obvestila. Za morebitne napake ne prevzemamo odgovornosti.

Pogoji poslovanja: Zaloga izdelkov & Osebni prevzem

Vsi izdelki so na zalogi v našem skladišču.
Zaloga izdelkov v spletni trgovini je omejena. V kolikor bi želeli več enakih izdelkov, prosimo, da nas pokličete, da preverimo dejansko zalogo in se dogovorimo o možnosti dobave željene količine. Tel. 01 585 29 22.

Izdelki naročeni s “plačilom po povzetju” in izbranim načinom “osebni prevzem” so pripravljeni 4 ure po oddanem naročilu in bodo za kupca rezervirani 3 delovne dni od datuma naročila. Po preteku tega roka se naročilo šteje za preklicano in bo stornirano.

Pri načinu plačila “Nakazilo na TRR” je rok za izvedbo plačila 3 dni (upoštevajo se delovni dnevi), v tem času so izdelki rezervirani za vas. V primeru osebnega prevzema bo vaše naročilo pripravljeno za osebni prevzem po prejetem plačilu, o čemer boste obveščeni preko elektronske pošte. Če nakazilo na TRR ni opravljeno v navedenem roku, se naročilo šteje za preklicano in bo stornirano.

Osebni prevzem oz. izdaja blaga se vrši v naši poslovalnici Lolita erotic shop, BTC, dvorana A, spodnja etaža, Ameriška ulica 13, 1000 Ljubljana, od ponedeljka do sobote med 9.00 in 20.00, tel.: 01 585 29 22.

Popusti, znižanja

Znižani izdelki imajo ob izdelku navedeno redno prodajno ceno in znižano ceno. Na znižano ceno ni dodatnih popustov.
Popust z vnosom kode kupona: kodo kupona se vnese v košarici ob postopku zaključevanja naročila. Popust se nato odšteje v košarici preden zaključite naročilo. Popust ne velja za že znižane izdelke.

Pogoji poslovanja: Postopek naročanja

Pred oddajo naročila se je potrebno registrirati, pri tem pa morajo biti vnešeni resnični in popolni podatki, sicer naročila ne odpošljemo.
Za vsak izdelek, ki ga želite kupiti, kliknete na gumb “v košarico” – izdelek bo dodan v nakupovalno košarico.
Ko želite pregledati vsebino košarice in zaključiti nakup, desno zgoraj kliknite na “košarica” in odprla se vam bo vaša vsebina košarice.
Če želite popraviti količino izdelkov v vaši košarici, v polje za količino vnesite novo količino in kliknite na gumb “posodobi košarico”
Izdelek odstranite iz košarice s klikom na gumb s simbolom koška na levi strani ob izdelku
Nakup nadaljujete s klikom na gumb “nadaljuj na blagajno”., kjer izberete način plačila in način prevzema blaga in zaključite nakup.
Za uspešno zaključen nakup boste dobili potrdilo o naročenih izdelkih na vaš elektronski naslov.

Oddano naročilo pomeni, da ste z nami sklenili pogodbo o nakupu in se s tem zavezali, da boste naročene izdelke tudi prevzeli.

Preklic naročila

Preklic naročila je možen le:
– za naročila oddana od polnoči (00.00h) do 11.00 ure dopoldan – isti dan do 12.00 ure
– za naročila oddana od 11.00 do 24.00 ure – do naslednjega dne do 12.00 ure
Preklic naročila sporočite na trgovina@lolita.si
Na elektronsko pošto s katere ste dobili potrditev naročila ne odgovarjajte!

Neprevzemanje paketov

V kolikor potrošnik naročenih izdelkov, ki so odposlani s plačilom po povzetju, ne prevzame v nobenem primeru, in je paket po preteku čakalnega roka pri dostavni službi vrnjen na naslov podjetja, potrošnik izgubi možnost plačila po povzetju za vsa nadaljna naročila.

Izjava zasebnosti

Vsi osebni podatki, ki nam jih boste posredovali za izpolnitev naše ponudbe izdelkov in storitev bodo uporabljeni v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP) in eventualnimi možnimi spremembami ZVOP v prihodnosti. Podatke bomo vključili v podatkovno bazo osebnih podatkov, uporabljeni pa bodo le za podatkovne baze, statistične analize in trženje naših storitev. Če ne želite prejemati naših obvestil, nam odgovorite na naše obvestilo in sporočite vašo željo oz. se od obvestil odjavite preko povezave na spodnji strani sporočila.

V podjetju Nordex d.o.o. posvečamo varstvu osebnih podatkov veliko pozornost. Tu so navedene informacije o tem, katere osebne podatke obdelujemo, še posebej o naših strankah in uporabnikih naše spletne trgovine, ali te podatke obdelujemo na podlagi podanega soglasja ali na drugi pravni podlagi, v kakšne konkretne namene jih uporabljamo, komu jih lahko posredujemo in kakšne so vaše pravice v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

Obdelujemo naslednje osebne podatke:

  1. identifikacijski podatki, ki obsegajo predvsem ime in priimek, uporabniško ime in geslo ter ID za DDV, če ste pravna oseba
  2.  kontaktni podatki, ki obsegajo osebne podatke, s pomočjo katerih lahko stopimo v stik z vami, predvsem e-naslov, telefonsko številko, naslov za dostavo, naslov za račun in vaše profile na družbenih omrežjih
  3. vaše nastavitve, ki obsegajo podatke o vašem računu, predvsem shranjene naslove za dostavo, profile, naročila na novice, nakupovalne sezname, vaše ocene in komentarje o artiklih in storitvah
  4. podatke o vaših naročilih, ki obsegajo predvsem podatke o naročenih artiklih in načinu plačila, vključno s številko bančnega računa, ter podatke o reklamacijah
  5. podatke o vaših spletnih navadah, vključno s primeri, ko po spletu brskate preko naše mobilne aplikacije, predvsem podatke o artiklih in storitvah, ki jih iščete, povezavah, na katere klikate, načinu iskanja in pomikanja po naši spletni strani in podatke o napravah, s katerih dostopate do spleta, kot so IP naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave, njeni tehnični parametri, kot je operacijski sistem, različica, ločljivost zaslona, izbrani brskalnik in različica le-tega ter podatke, pridobljene iz piškotkov in podobnih tehnologij za prepoznavanje naprav
  6. podatke o vašem vedenju v povezavi z branjem sporočil, ki vam jih pošiljamo, predvsem čas, potreben za odprtje sporočila in podatke o napravah s katerih dostopate do spleta, kot so IP naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave, njeni tehnični parametri, kot je operacijski sistem, različica, ločljivost zaslona, izbrani brskalnik in različica le-tega
  7. izpeljane podatke, med katere sodijo osebni podatki, pridobljeni iz vaših nastavitev, podatki o artiklih, ki jih pri nas kupite, podatki o vaših spletnih navadah in vedenju v povezavi z branjem sporočil, ki vam jih pošiljamo; gre predvsem za podatke o spolu, starosti, finančnih razmerah, potrošniških navadah in odnosu do različnih artiklov in storitev
  8. podatke v povezavi z obiskom prevzemnega mesta, med katere sodi identifikacija sporočil, ki nam jih pošiljate, vključno z identifikatorji, kot so IP naslovi, ter posnetki iz sistemov videonadzornih kamer v prevzemnih mestih.

Vaše osebne podatke obdelujemo v različnih situacijah za različne namene. Če obiskujete spletne strani naše spletne trgovine, na katerih uporabljamo tudi piškotke, vaše podatke uporabljamo predvsem za ugotavljanje števila obiskovalcev in izboljševanje naših storitev. Če ste pri nas registrirani, vaše podatke uporabljamo za vodenje vašega računa in zagotavljanje s tem povezanih funkcionalnosti. Če pri nas opravite nakup, vaše podatke uporabljamo za obdelavo vašega naročila, zaščito naših pravnih zahtevkov in izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti. S pomočjo vaših kontaktnih podatkov in drugih podatkov vam hkrati lahko prikazujemo in pošiljamo naše prilagojene ponudbe. Z vašim soglasjem podatke posredujemo tretjim osebam za prikazovanje ponudbe na drugih spletnih straneh kot tudi za to, da bi vam omogočili dostop do nekaterih dodatnih storitev. Do obdelave vaših osebnih podatkov imamo pravico na podlagi priprave ali izvajanja pogodbe z vami, upoštevanja pravnih obveznosti, naših zakonitih zahtevkov ali pa vašega soglasja.

V okviru naše dejavnosti obdelujemo osebne podatke za različne namene in v različnem obsegu, in sicer:
1. brez vašega soglasja na podlagi izvajanja pogodbe, našega zakonitega interesa ali z namenom izpolnjevanja pravnih obveznosti, oziroma
2. na podlagi vašega soglasja.

Kakšno obdelavo podatkov lahko izvajamo brez vašega soglasja, je odvisno od tega, s kakšnim namenom je ustrezna obdelava povezana in v kakšnem odnosu do nas nastopate – ali ste samo obiskovalec naše spletne trgovine, se pri nas registrirate ali pa kaj kupite. Vaše podatke lahko obdelujemo tudi v primeru, če ste naslovnik blaga ali storitev, ki so bili pri nas naročeni, če z nami komunicirate oziroma obiščete naše prevzemno mesto.

Obdelava na podlagi izvajanja pogodbe

Če si ustvarite račun na spletu lolita.si, obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, vaše nastavitve in podatke o vaših naročilih (če pri nas kasneje opravite nakup) na podlagi izvajanja pogodbe z vami (brez vašega soglasja), da lahko vodimo vaš uporabniški račun. Pogodba, na kateri temelji naša obdelava, se izoblikuje sočasno z vašim računom. Osebne podatke v ta namen uporabljamo celoten čas obstoja vašega računa, ki ga lahko kadarkoli izbrišete.
Obdelava na podlagi zakonitega interesa

Če si v spletni trgovini lolita.si ustvarite račun, obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, vaše nastavitve in podatke o vaših naročilih (če pri nas kasneje opravite nakup, tudi če opravite nakup brez, da bi se vpisali v svoj račun) in podatke o vašem obnašanju na spletu ter obnašanje pri branju e-sporočil tudi na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja), in to za namene:
– pridobivanja podatkov, na podlagi katerih bomo za vas lahko v prihodnje naše storitve izboljševali, da bi ustvarili boljše pogoje za nakupovanje, še posebej z ugotavljanjem vašega zadovoljstva z našimi storitvami; naš zakoniti interes je v tem primeru izboljševanje naših storitev za vas in
– posredovanja ponudb po meri in prilagojenih oglasov, ki vam jih lahko pošiljamo preko elektronske pošte, SMS sporočil in družbenih omrežij oziroma sporočamo po telefonu ali preko drugih elektronskih naprav oziroma pošiljamo preko navadne pošte ali pa prikazujemo na naših spletnih straneh. Naš zakoniti interes je v tem primeru učinkovita promocija naših artiklov in storitev.
Da vam lahko pripravimo ponudbo po meri, vse zgoraj navedene podatke analiziramo in iz njih pridobivamo druge izpeljane podatke, ki jih uporabljamo v ta namen. Na ta način lahko uporabljamo tudi podatke o vašem obnašanju na spletu, ki smo jih pridobili pred vašo registracijo. Podatke o vašem obnašanju na spletu pa lahko zbiramo tudi, če se niste prijavili (npr. če vas identificiramo s pomočjo piškotkov). V skladu s temi podatki lahko razčlenjujemo naše uporabnike v različne skupine, pri čemer vsaka skupina prejema lastne prikrojene ponudbe.
V ta namen vaše osebne podatke uporabljamo v času obstoja vašega računa, ki ga lahko kadarkoli izbrišete.

Če pri nas opravite nakup, se obdelava podatkov razširi še na naslednji način:
1. Obdelava na podlagi izvajanja pogodbe
Če pri nas kot fizična oseba opravite nakup, obdelujemo vaše osebne podatke v namen obdelave vašega naročila. Gre za identifikacijske in kontaktne podatke ter podatke o vaših naročilih. Če imate pri nas uporabniški račun, lahko v ta namen uporabimo tudi vaše nastavitve.
Če pri nas opravite nakup kot zastopnik pravne osebe, obdelujemo iste podatke v isti namen na podlagi našega zakonitega interesa, ki temelji na sklenitvi in izvajanju pogodbe z osebo, ki jo zastopate.

Uporaba podatkov v namen obdelave vašega naročila pomeni, da podatke uporabimo posebej za:
– možnost dokončanja naročila na spletu, tj. da se npr. ne izbrišejo artikli, ki ste jih dodali v nakupovalno košarico, ali pa podatki iz naročila v pripravi
– možnost komunikacije z vami, npr. odpošiljanje potrdil za naročila oziroma opozarjanje na odpremo artiklov
– potrebe plačila za blago
– potrebe dostave blaga – v zvezi s tem lahko vaše podatke posredujemo tudi našim transportnim partnerjem, in sicer izključno za potrebe dostave tega blaga
– v zvezi z reklamacijo naročenega blaga ali storitve – v zvezi s tem lahko vaše podatke posredujemo tudi dobavitelju blaga ali servisnemu centru
– v zvezi z vašimi drugimi zahtevami, ki jih naslavljate na nas

V ta namen osebne podatke uporabljamo v času, ki je nujno potreben za obdelavo vašega naročila oz. rešitev pogodbenih obveznosti, kot so reklamacije.


Obdelava na podlagi zakonitega interesa

Če pri nas opravite nakup, hranimo vaše identifikacijske in kontaktne podatke ter podatke o vaših naročilih na podlagi našega zakonitega interesa (brez vašega soglasja) za namene varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora. Naš zakoniti interes v tem primeru predstavljata varovanje pravnih zahtevkov in pa nadzor nad rednim izvajanjem naših storitev.
Nadalje na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja) obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, vaše nastavitve in podatke o vaših naročilih (če pri nas kasneje opravite nakup) za namene:
– pridobivanja podatkov, na podlagi katerih bomo za vas lahko v prihodnje naše storitve izboljševali, da bi ustvarili boljše pogoje za nakupovanje, še posebej z ugotavljanjem vašega zadovoljstva z našimi storitvami; naš zakoniti interes je v tem primeru izboljševanje naših storitev za vas in
– prilagajanja funkcij naše spletne domene vašim potrebam, da bi vam lahko pri nakupu ponudili npr. najbližja prevzemna mesta, vse to na podlagi našega zakonitega interesa, ki temelji na izboljševanju in prilagajanju naših storitev; v ta namen obdelujemo tudi vaš IP naslov in iz njega izpeljano lokacijo,
– posredovanja ponudb po meri in prikrojenih oglasov, ki vam jih lahko pošiljamo preko elektronske pošte, SMS sporočil in družbenih omrežij oziroma sporočamo po telefonu ali preko drugih elektronskih naprav oziroma pošiljamo preko navadne pošte; naš zakoniti interes je v tem primeru učinkovita promocija naših artiklov in storitev.
Da vam lahko pripravimo ponudbo po meri, vse zgoraj navedene podatke (tj. vaše identifikacijske in kontaktne podatke ter podatke o vaših naročilih) analiziramo in iz njih pridobivamo druge izpeljane podatke, ki jih uporabljamo v ta namen. V skladu s temi podatki lahko razčlenjujemo naše uporabnike v različne skupine, pri čemer vsaka skupina prejema lastne prikrojene ponudbe. Če pri nas niste registrirani, pa za pripravo ponudb, ki vam jih posredujemo, ne uporabljamo podatkov o vašem obnašanju na spletnih straneh.

Tudi mi moramo izpolnjevati določene obveznosti, ki jih predpisujejo zakoni. Če vaše osebne podatke obdelujemo iz tega razloga, vašega soglasja za tovrstno obdelavo podatkov ne potrebujemo. Na tej pravni podlagi obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, podatke o naročilih, in sicer zaradi upoštevanja vsakokrat veljavnih zakonov, ki so v času priprave tega dokumenta naslednji:

Obligacijski zakonik (OZ),
Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot),
Zakon o davku na dodano vrednost (ZDDV-1),
Zakon o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR),
Zakon o računovodstvu(ZR),
Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom),
Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma (ZPPDFT-1)

V ta namen uporabljamo osebne podatke največ 10 let (plus tekoče leto) po zadnjem izdanem dokumentu glede vašega naročila .

Če ste naslovnik blaga ali storitev, ki so bili naročeni pri nas, obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke:
– na podlagi našega zakonitega interesa v namen priprave, sklenitve in izvajanja pogodbe z našo stranko. Izvajanje te pogodbe je tudi naš zakoniti interes
– na podlagi našega zakonitega interesa za pridobivanje podatkov, na podlagi katerih lahko za vas v prihodnje izboljšujemo naše storitve, ali pa podatkov za pripravo naših notranjih statistik in pregledov; naš zakoniti interes je v tem primeru izboljševanje naših storitev za naše stranke
– v namen izvajanja pravih obveznosti, še posebej na podlagi veljavnih zakonov, naštetih zgoraj
– v namen varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora; naš zakoniti interes v tem primeru predstavljata varovanje pravnih zahtevkov in nadzor nad rednim izvajanjem naših storitev

Za pripravo, sklenitev in izvajanje pogodbe z našo stranko uporabljamo osebne podatke v času, ki je nujno potreben za obdelavo naročila. Po izteku tega časa podatke še naprej hranimo na podlagi našega zakonitega interesa v namen varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora, in sicer v času trajanja zastaralnega roka, ki znaša 5 let, po potrebi pa še eno leto po njegovem izteku v primeru uveljavljenega zahtevka ob koncu zastaralnega roka. Pri sprožitvi sodnega, upravnega ali drugega postopka obdelujemo vaše osebne podatke v času, ki je nujno potreben za izvedbo tovrstnih postopkov, ter do izteka preostalega dela zastaralnega roka po njegovem zaključku. Naš zakoniti interes v tem primeru predstavljata varovanje pravnih zahtevkov in nadzor nad rednim izvajanjem naših storitev. V namen izpolnjevanja pravnih obveznosti uporabljamo osebne podatke največ 10 let za posamezno naročilo.

V večini primerov obdelujemo vaše podatke za lastne namene kot njihov upravljavec. V takšnem primeru vaše podatke posredujemo našim partnerjem za zagotavljanje plačil, prevoza in drugih zadev, povezanih z vašim naročilom. Podatke posredujemo tudi našim obdelovalcem, ki jih obdelujejo v skladu z našimi navodili.
Vse opisane osebne podatke obdelujemo mi kot upravljavec. To pomeni, da mi določamo zgoraj opredeljene namene, v katere vaše osebne podatke zbiramo in načine obdelave ter odgovarjamo za ustrezno izvajanje le-te.

Avtorska dela

Vse vsebine, objavljene na straneh lolitashop.net/sex-shop-lolita.si so last ponudnika in/ali njegovih partnerjev ali pogodbenih sodelavcev. Vsa avtorska dela so zaščitena že z nastankom in jih ni potrebno posebej označevati. Med vključena avtorska dela sodijo med drugim tudi vsa računalniška koda, urejena struktura sistema ter vse pisno, slikovno, zvočno in drugo gradivo. Skladno z določbami prava intelektualne lastnine k avtorsko zaščitenemu gradivu ni potrebno dodajati oznake (npr. avtorsko zaščiteno, copyright, (c), ipd.), ampak je to zaščiteno že s samim nastankom ter nepooblaščenim osebam že kot tako prepoveduje nadaljnjo reprodukcijo, distribucijo, spreminjanje, javno prikazovanje in predvajanje ter ostale oblike izkoriščanja avtorskega dela. Ponudnik si pridržuje pravico, da bo v primeru ugotovljenih kršitev pravic intelektualne lastnine ukrepal proti kršiteljem v skladu z zakonodajo.

Kopiranje, distribucija ali spreminjanje katerih koli informacij brez predhodnega pisnega dovoljenja s strani ponudnika ni dovoljena. Za dovoljenje k uporabi zaščitenega gradiva ponudnika pišite na naslov lolita@lolitashop.net.

Pakiranje in dostava
Vračila in Odstop od pogodbe
Plačila

Lolita erotic shop e-novice

Prijavi se na naše E-novičke

Prijavi se na naše e-novičke, da boš pravočasno obveščen o novo prispelih izdelkih, posebnih ponudbah in ostalih popustih. Ob prijavi dobiš na svoj elektroski naslov kupon za 10% popusta za tvoj prvi nakup.
Izdelek dodan!
Izdelek je že na seznamu želja!
Removed from Wishlist

Nakupovalna košarica

close