Več o vibratorjih in dildih

Več o vibratorjih in dildih

Več o vibratorjih in dildih

Kako izbrati pravi umetni penis

Za marsikoga, ki ni redni obiskovalec erotičnih trgovin in ne spremlja novosti na tem področju, je ob množici tovrstnih izdelkov odločitev, kateri izmed izdelkov je pravi, resnično težka. Da bi vam odločitev vsaj malo olajšali, bomo predstavili nekaj osnovnih lastnosti umetnih penisov in glavne razlike med njimi.

Umetne penise lahko razvrstimo v dve večji skupini:

DONG ali DILDO

Dongi oz. dildi največkrat posnemajo obliko penisa – ni pa nujno. Njihova glavna značilnost je, da ne vibrirajo. Izdelani so iz različnih materialov kot so steklo, plastika, lateks in silikon, lahko tudi les in kovina. So različnih barv, tako da si ga lahko izberete v vaši najljubši barvi.

Oblike in velikosti so zelo različne, pomembno pa je, da si izberete tistega, ki vam bo najbolj ustrezal. Pri izbiri velikosti je treba paziti na dolžino in debelino umetnega penisa. Medtem, ko zaradi predolgega dilda ne boste imeli posebnih težav – del penisa služi kot ročaj in dolžino za penetracijo si prilagodite sami, pa je povsem druga pesem pri izbiri debeline dilda. Če boste izbrali predebel penis se boste z njim bolj mučili kot pa uživali.

In kako ugotoviti, katera debelina je ravno pravšnja in vam najbolj ustreza? Nekateri svetovalci na področju spolnosti, predlagajo povsem preprost poskus. Kupite si nekaj kosov sveže zelenjave – na primer kumare, korenček… Izberite različno debele kose. Dobro jih operite, na njih nataknite kondom in poskušajte, katera debelina vam najbolj ustreza. Na ta način boste ugotovili ustrezno debelino, pa še zabavali se boste pri tem.

O vibratorjih in dildih: Materiali

Naslednja stvar, ki je pri izbiri pomembna, je izbira materiala. Steklo, plastika, les in kovina so trdi materiali. Svetujemo vam, da se ob izbiri dilda iz teh materialov odločite za takšnega, ki ima gladko površino. Tisti, ki posnemajo penis ali imajo po površini kakšne druge izbokline, so lahko pregrobi in vas lahko poškodujejo. Dobro je vedeti tudi, da so različni materiali različno hladni – kovina je recimo hladnejši material in potrebuje več časa, da se segreje na telesno tempereturo kot recimo plastika.

Če ste občutljivi na temperaturne razlike, se rajši odločite za kakšen »toplejši« material kot je recimo silikon. Še vedno pa si lahko pomagate tako, da izdelek pred uporabo za nekaj minut potopite v toplo vodo in ga segrejete na primerno temperaturo.

Dildi izdelani iz lateksa so lahko trdi ali mehki – odvisno od tega, kako je lateks obdelan in kakšne primesi vsebuje.

Najmehkejši dildi so izdelani iz silikona. Posamezni načini obdelave materiala nam dajo tudi različne vrste silikona – mehkejši jelly, »klasičen« silikon in najfinejši silikon, ki je zelo podoben pravi koži in se skriva pod nazivi kot je cyberskin, magic flesh, pure flesh, nature skin…

Za silikonske dilde je značilno, da se material vdaja ob pritisku, zato so lahko tudi izraziteje narebreni, imajo bolj poudarjeno izdelane žile, nekateri imajo po površini celo silikonske bodice. Kljub temu pa se z njim ne boste poškodovali – zaželjeno je celo, da je površina čim bolj hrapava, saj tako povzroča večje trenje in večji užitek!

Dildi, ki so namenjeni analnemu seksu so največkrat oblikovani v obliki piramide, to pa predvsem zato, da lažje vstopajo skozi anus, širok spodnji del pa preprečuje dildu, da bi zdrsnil v danko in bi tako imeli nemalo težav pri »iskanju« le tega. Seveda lahko za analni seks uporabljate tudi katerikoli drugače oblikovan dildo. Pozorni bodite le na to, da istega dilda ne uporabljate istočasno za analno in vaginalno penetracijo – tako se boste izognili marsikateri nevšečnosti. Če ne gre drugače, na dildo nataknite kondom in ga nato preden ga vstavite v vagino potegnite dol. Najenostavneje pa je, če imate en dildo za analno in enega za vaginalno penetracijo.

VIBRACIJSKI UMETNI PENISI – VIBRATORJI

Vibracijske umetne penise lahko razdelimo na tri podskupine:

  • vibratorji
  • rotatorji
  • pulsatorji

Vibratorji

Vibratorji imajo vgrajen motorček, ki povzroča, da se izdelek trese. Največkrat se napajajo na baterije, obstajajo pa tudi taki, ki jih lahko vklopite na napetost 220V. Največkrat so izdelani iz plastike, lateksa in silikona, redko iz kovine. So zelo različnih oblik – paličasti, v obliki kroglic, ovalnih jajčkov, metuljčkov, v obliki penisa… Pri večini si lahko sami nastavite moč vibriranja.

Za izbiro velikosti velja enako kot pri izbiri dilda. Ponujajo pa več možnosti uporabe kot dildo – o tem v nadaljevanju.

Plastični vibratorji

Za plastične vibratorje obstajajo tudi iz silikona izdelani nastavki, ki jih nataknete na vibrator in tako pridobite mehkejšo površino vibratorja, nekateri pa imajo ta nastavek celo že priložen.

Pri vibracijskih kroglicah in jajčkih te možnosti ni, so pa zato nekatere že prevlečene s silikonom.

Obstajajo tudi vibratorji, ki so oblikovani posebej za stimulacijo klitorisa. Najbolj znani so v obliki metuljčkov, obstajajo pa tudi druge oblike. Večina teh vibratorjev je izdelana tako, da se lahko pripnejo okrog pasu in vas ne motijo med spolnim odnosom.

Za stimulacijo klitorisa so prilagojeni tudi nekateri paličasti vibratorji – ti imajo dodaten vibrator, ki »štrli« iz osnovne paličaste oblike in med penetracijo hkrati stimulira tudi klitoris.

Da bi dosegli točko G, so vibratorji temu primerno ukrivljeni. Zanimivi pa so tudi vibratorji, ki si jih lahko nataknete na prst in tako nemoteno potujete po vaših užitka željnih oblinah.

Rotatorji

Večina rotatorjev je izdelanih iz silikona. Značilno za njih je, da poleg vibriranja tudi krožijo. Marsikateri med njimi ima v zgornjem delu vdelane perle, ki se premikajo medtem, ko vibrator kroži in tako povečujejo užitek. Večina rotatorjev ima tudi »štrleč« del za draženje klitorisa – ta del vibrira, medtem ko paličasti del kroži. Jakost vibriranja in hitrost kroženja si poljubno nastavite, lahko uporabljate tudi samo eno od funkcij, pač odvisno od vaših želja in razpoloženja.

Pulsatorji

Pulsatorji so v bistvu vibratorji, ki imajo poleg klasičnega vibriranja še možnost izbire različnih vrst utripajočega vibriranja. Ali drugače – pri vibriranju se vibrator ves čas enakomerno trese, pri pulsiranju pa nekaj časa vibrira, nato za kratek čas ugasne in ponovno vibrira… in tako ves čas delovanja. Večina pulsatorjev ima na izbiro vsaj 3 različne vrste pulsiranja tako, da imate možnost izbire.

Pulsatorje pa najdemo tako med plastičnimi vibratorji, kot med stimulatorji klitorisa, silikonskimi vibratorji in rotatorji.

Ker so vsi ti izdelki izdelani iz umetnih materialov, ki se sami ne vlažijo, ne pozabite na vlažilni gel s katerim boste navlažili vaš vibrator.

Lolita erotic shop e-novice

Prijavi se na naše E-novičke

Prijavi se na naše e-novičke, da boš pravočasno obveščen o novo prispelih izdelkih, posebnih ponudbah in ostalih popustih. Ob prijavi dobiš na svoj elektroski naslov kupon za 10% popusta za tvoj prvi nakup.
Izdelek dodan!
Izdelek je že na seznamu želja!
Removed from Wishlist

Izdelek je bil dodan v vašo košarico.

Nazaj v trgovino Poglej košarico